Kurioosum: kodutu koer toodi varjupaika tagasi, sest ta oli liiga hea

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LifeLine Animal Project / Facebook

On kurb tõsiasi, et varjupaigakoerad, kes pole julge ja seltsiva iseloomuga, jäävad tihti uut peret ootama väga pikaks ajaks. Koer Helena on aga erandiks — vaatamata oma rõõmsale olekule toodi ta varjupaika tagasi, sest oli «liiga sõbralik».

USA-s Georgia osariigis asuvasse loomade varjupaika sattunud Helena on tõeliselt sümpaatne koer: alati heatujuline, mänguhimuline ning armastab oma inimest piiritult. See ei sobinud aga mehele, kes Helena endale võttis ja siis tagasi tõi, põhjendades seda sellega, et koer oli liiga sõbralik.

«Kahjuks toodi Helena hiljuti tagasi Fultoni maakonna loomade varjupaika,» kirjutas kohalik loomakaitseorganisatsioon LifeLine Animal Project Facebookis. «Uue omaniku sõnul oli koer liiga sõbralik ja tahtis pidevalt tema lähedust.» 

Helena jõudis esimest korda varjupaika eelmise aasta oktoobrikuus. Varem tänavaelu elanud koer oli nälginud ja nõrk. Varjupaigas sai Helena hüüdnime takjakoer, sest tema lemmikkoht oli inimeste süles ning sinna kippus ta pidevalt. Märtsi alguses varjupaika tagasi toodud kutsa õnneks leidis ta vaid kaks päeva hiljem uued huvilised, kes teda pühendunult hellitada ja armastada lubasid. 

LifeLine'i pressiesindaja Karen Hirsch nentis, et Helena esimene omanik ei olnud koera valikut põhjalikult kaalunud. «Kui Helena omanik ta tagasi tõi, selgus, et ta oli otsinud valvekoera,» ütles Hirsch. «Ta soovitas meil Helena anda mõnele naisele, sest nood on tõenäoliselt rohkem valmis teda paitama ja kallistama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles