Kristiine elanikud eelistavad koertele kasse

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Kristiine elanike seas viidi läbi uuring, et teada saada, kui palju peetakse linnaosas lemmikloomi ning kui teadlikud on inimesed Tallinnas kehtivatest loomapidamise reeglitest.

Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe tõdes, et 43 protsendil linnaosa elanikest on leibkonnas lemmikloom, levinumaks lemmikloomaks on kassid (59 protsenti) ja koerad (45 protsenti).

«Uuringust lähtuvalt ei ole oma elupiirkonnas paari viimase aasta jooksul märganud hulkuvaid kasse 71 protsenti ja hulkuvaid koeri 84 protsenti küsitletutest,» ütles Riibe.

Samuti teavad kõik inimesed, et Tallinnas peab avalikus kohas kassi ja koera järelt ka koristama.

«Tore on tõdeda, et pealinlaste teadlikkuse enesehinnang lemmikloomade mikrokiibistamisest on tublisti tõusnud võrreldes kolme aasta taguse uuringuga,» lisas Riibe, kes usub, et lemmikloomi peetakse palju Kristiines just seetõttu, et tegemist on rohelise ja pargirohke linnaosaga.

Lemmikloomade uuringu eesmärgiks oli selgitada välja, kuidas on muutunud 2014. aastaga võrreldes lemmikloomade pidamine Tallinnas, tallinlaste teadlikkus ja hoiakud seoses lemmikloomade pidamisega ning rahulolu linna vastava valdkonna teenustega. Uuringu tellis Tallinna Keskkonnaamet, viis läbi OÜ RAIT Faktum & Ariko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles