Vastuoluline plaan: politsei tahab luua koerte DNA-andmebaasi

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Suurbritannia politseiametnikud kaaluvad varianti, et luua andmebaas, mis koosneks koerte DNAst. Plaani taga on murelikud kariloomaomanikud.

Nimelt on sagenenud koerte rünnakud just kariloomade vastu. Seetõttu on politsei ka ette pannud, et neil oleks edaspidi võimalik saada luba inimeste kodudes reide korraldada ning kaasa võtta koerad, kes korduvalt maapiirkondades lambaid-lehmi ründavad.

Uus seadus käsib sealsetel loomaomanikel hoida eluskarja lähistel koeri rihma otsas. Probleemne on aga asi seetõttu, et kui rünnak ongi toimunud, pole koera omanik kohustatud sellest politseile teatama ja nii on politseil võimatu teada, milline koer on loomarünnaku taga. Hinnanguliselt tapavad just koerad iga-aastaselt 15 000 lammast.

«Koeraomanikud peavad võtma vastutuse,» ütleb peakonstaabel David Jones The Guardianile. «Nad mitte ainult ei peaks panema koera jalutuskäikudel rihma otsa, aga nad peavad ka ennetama, et koer ei põgeneks kodust ega ründaks kariloomi. Nad peavad intsidentidest teada andma, et me saaksime koguda andmeid ja algatada uurimise.»

Ühtlasi tahetakse kariloomade hulka klassifitseerida laamad, alpakad, emud ja jaanalinnud, keda hetkel Suurbritannia seadused veel ei kaitse, kuid keda siiski rohkelt kasvatatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles