Kevad pole enam mägede taga: 7 asja, mida peavad loomaomanikud silmas pidama

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Kuigi hetkel tundub, et kevad on veel lõputult kaugel, siis tegelikult tasub juba praegu selleks valmistuda. Mida peaksid teadma lemmikuomanikud?

Lume sulades on mitmeid asju, mis võivad osutuda su lemmikule potentsiaalselt ohtlikuks, kirjutab The Suburban, ning annab mõned nõuanded, mida tähele panna.

Muru

Koerad söövad mõnikord muru ja see on täiesti normaalne, kuid kui ta teeb seda pidevalt, peaksid külastama loomaarsti – see võib olla märgiks kõhuhädadest.

Linnud

Lindude saabumine tähendab pesasid, munasid ja linnupoegasid. See kõik võib su kassile väga erutavalt mõjuda. Vaata, et su linnu söögimajakesed oleks riputatud piisavalt kõrgele ning seo kassi kaelarihma külge kelluke, et lind kuuleks teda tulemas.

Lilled

Kui hakkad lilli istutama, loe kindlasti põhjalikult, mis liigiga on tegu. Mõned võivad osutuda lemmikutele mürgiseks.

Kirbud

Kevadega saabuvad ka need tüütud tegelased, seega hoia silmad lahti.

Avatud aknad

Kui ilm läheb soojemaks, tahad ka akna lahti teha, et kevad sisse lasta. Aga ole seda tehes ettevaatlik ja kasuta aknavõrke – uudishimulikud kassid võivad aknast välja kukkuda.

Kevadpuhastus

Kasuta suurpuhastuse ajal loodussõbralikke puhastusvahendeid – nii hoiad ka oma lemmikute tervist.

Kontrolli üle info kaelarihmal

Ilusad ilmad tähendavad rohkem mängimist õues, aga kui su loom rändama lähed, tahad olla kindel, et info, mis on kaelarihmal ja kiibiga seotud, oleks täpne ja sisaldaks sinu korrektseid andmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles