Viis suhteliselt soodsat asja, mida vajab iga lemmikuomanik

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Kui sa võtad endale koju uue lemmiku, on mitmeid põhiasju, mida vajad - kaelarihm, magamisase ja liivakast tulevad ilmselt sulle kohe pähe. Kuid kogenumad loomaomanikud teavad, et on asju, mis osutuvad asendamatuteks.

NY Times on kokku pannud asjaliku nimekirja tarvikutest, mis ei maksa määratut raha, kuid teevad elu tunduvalt mugavamaks.

Joogikauss, mis ei lähe ümber

Kui sa oled kunagi näinud, kuidas janune koer kuumal suvepäeval jooginõud ründab, siis oled kindlasti tänulik, kui sul on kodus kauss, mis ei lähe ümber.

GPS-seade

Esimene loomaomaniku reegel: ära kaota oma looma ära. Aastal 2018 on selleks palju võimalusi ja parim on GPS-seade, mis pole ehk kõige odavam väljaminek, kuid annab kindlustunde, et tead alati, kus su loom asub.

Kindlustus

Kindlustus võiks olla igal loomal, eriti kui tegemist on tõukoeraga, kel suurem oht haigusteks. Kindlustus tagab, et murede korral ei pea sa eraldi raviarvete pärast stressama.

Rahustav abivahend

Kõik loomad kogevad närvilisust ja ärevust, olgu üksinda kodus või pikal reisil autos. Uuringud on näidanud, et loomadele mõjuvad rahustavalt näiteks reggae-muusika ja massaaž, kuid on ka rahustava mõjuga spreisid, mis on lõhnatud ja mida saab kanda kaelarihmale.

Puur

Mingil hetkel pead sa loomaga reisima ning siin tulebki kasuks puuri olemasolu. Olgu tegemist lühikese autosõidu või lennureisiga, valikus on mitmeid puure, kus loomal mugav aega veeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles