Südamlik video piloodi süles lendavast šimpansipojast

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Salaküttide käest päästetud šimpansibeebi Mussa lendas teda päästnud piloodi süles varjupaika.

Kongo Vabariigis päästeti sel nädalal salaküttide käest pisike šimpansibeebi, keda varjupaika viima toonud piloot oli eriliselt südamlik, vahendas Travel+Leisure.

Šimpans Mussa uueks koduks saab ahvidele mõeldud rehabilitatsioonikeskus Lwiro Primates, kust ta saab loodetavasti tuule tiibadesse, et metsikusse loodusesse naasta.

Noort šimpansi tuli rehabilitatsioonikeskusesse lennutama piloot Anthony Caere, kes lubas Mussal mööda kabiini ringi luusida ning ka piloodi sülle istuda.

Video pealt tundub, et Mussa nautis lendu, piloodi süles istumist, kontrollnuppudega mängimist, aknast välja vaatamist ja üht mõnusat uinakut väga.

Šimpansite salaküttimine on paraku Kongos üsna levinud ning Lwiro Primates ahvidega tegelev rehabilitatsioonikeskusesse on sattunud paljud loodusest vägivaldselt eemaldatud loomad. Enamasti tapavad salakütid täiskasvanud šimpanseid eksootilise liha müügiks ning beebid müüakse kas koduloomadeks või hüljatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles