Päevakäpp: ideaalne kodukiisu Ruutu võlub imearmsa välimusega

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pesaleidja/Facebook

Mõned Eesti väikelinnad on müstilised. Üks neist on Loksa, sest seal elab sajapealine lohe, kelle üle linna sirutuvate kaelte otsas on kodutud kassipojad. Päästad ühe ära – ja kohe kasvab uus pesakond asemele. 

Õudne kujutluspilt, kas pole? Ometi on see peaaegu tõsi. Viimase aasta jooksul on ainuüksi Pesaleidja aidanud leida kodu kümnekonnale sealsele kodutule kiisule, aga neid tuleb ja tuleb. Ent nemad ise pole ju selles süüdi, iga sealne kassipoeg on samasugune hellik ja kodulembene loomake, nagu kõige uhkemas häärberis sündinud tõukiisu.

Üks neist on Ruutu, veidi arglik, aga väga õrn kassipoeg, kellel õnnestus ühest paljudest Loksa kolooniatest sooja tuppa pääseda alles möödunud aasta varakevadel ja siis selgus, et see kassipojaohtu kiisu on ise juba lapseootel. Vabatahtlikud kolisid Ruutu pealinna hoiukoju, sest olgem ausad, sealt on kassipoegadel palju kergem kodu leida. Juulis sündis Ruutul kuus pojakest ja kassipiiga hoolitses nende eest ennastunustavalt. Ta oli nii tubli ema, et oli nõus oma suurele pesakonnale lisaks võtma ka kolm nädalat noorema kasutite, kelle kasvatas suureks sama suure hoolega kui enda lapsedki. Nüüd on kõik lapsed juba kodu leidnud ja Ruutulgi on aeg hakata ringi vaatama, kas ka talle leidub kusagil kohake. 

Miks on kiisu nimi Ruutu? No vaadake ometi seda rombikujulist roosakat nina tema põnevas näos. On ju Ruutu! Ja siis need smaragdrohelised silmad — neisse võikski vaatama jääda!

Kui oled valmis pakkuma Ruutule kodu, siis palun täida Pesaleidja kiisuvõtja küsimustik ja hoiukodu kutsub Sind külla. Kõikidele lisaküsimustele vastab meelsasti Ruutu isiklik agent kassitoas, kellele saad kirjutada aadressil kylli@pesleidja.ee

Et sisseelamine ladusamalt läheks, tuleb Ruutuga kaasa Royal Canini kinkepakk. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles