Loomakaitse Selts tuletab meelde: kontrolli, et su auto all poleks külmetavaid kasse (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ALIK KEPLICZ/AP/Scanpix

Väljas on käredad talveilmad ning seetõttu kutsub Eesti Loomakaitse Selts üles inimesi oma autosid enne sõidu alustamist kontrollima, et olla kindel, et mõni kass pole külma eest auto kapoti alla või rehvikoopasse peitu pugenud.

Õues valitseva karmi pakase eest püüavad iga hinna eest sooja saada ka hulkuvad kassid ning tihti leiavad nad selleks varjualuseks endale just mõne auto, pugedes selle rattakoopasse või mootori vahele. Kassid võivad olla külmast unised ja ei pruugi inimese tulekul kohe üles ärgata ning nii võib nende saatus kujuneda vägagi kurvaks. Juhtunud on näiteks olukord, kus ootamatult käivitunud automootor tekitas kassipojale raske esikäpa vigastuse ning kõrvaotste põletuse. Kassipoeg vajas operatsiooni, mille käigus eemaldati tema esimese käpa päkaosa.

Autot kontrollides on võimalik päästa kassi elu, kes võib tegelikult juba olla külmast kangeks jäänud ning vajada arstiabi.

Kuna talvel on selliseid juhtumeid väga palju, siis paluvad loomakaitsjad, et autojuhid kontrolliksid alati enne ärasõitu, kas kapoti alla pole peitunud mõni kass, kes sel viisil talvepakase eest varjub. Samuti tuletavad loomakaitsjad kassiomanikele meelde, et kasse ei tohi hulkuma lasta ja seda eriti tiheda asustusega piirkondades. Ka kodused kassid võivad õues külma eest automootori lähedusse sooja minna. Tagajärjed võivad olla aga traagilised.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles