Sel laupäeval toimub Tallinna Loomaaia tiigrite jaoks heategevuslik perepäev

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Sel laupäeval toimub loomaaias suur perepäev, millega saab uhke alguse heategevuskampaania tiigrite uue kodu – Tiigrioru – rajamiseks. Inspiratsiooni saadi jääkarude uue kodu rajamise heategevusaktsioonist, mis osutus vägagi edukaks.

Perepäev toimub sel laupäeval, 3. märtsil algusega kell 12 Tallinna Loomaaia Keskkonnahariduskeskuses (loomaaia läänevärav, Ehitajate tee 150) koostöös Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsiga. Kavas on tutvustada uue Tiigrioru plaane ja pakkuda palju põnevat lastele. Toimub lõbus heategevuslik võistlus küpsisemüügis, milles pistavad rinda Loomaaia Sõprade Selts ja Elisa Eesti müügitiim. Meeleoluka etteastega esineb ansambel Karavan. 

3. märtsil tähistatakse ka maailma eluslooduse päeva (World Wildlife Day), mis on sel aastal pühendatud suurtele kaslastele. Seepärast saab perepäeval lisaks tiigrile lähemalt tutvuda ka loomaaia teise suure kaslase — amuuri leopardiga. 

Kõigile tiigrikostüümis külastajatele on loomaaia pilet sel päeval poole hinnaga. Päeva juhivad lõbusad tiiger ja jääkaru. Avatud on Mati Kaalu infopunkt, kus saab vastuse kõigile tiigriteemalistele küsimustele. Loomulikult on avatud ka annetuskast. 

Lapsi rõõmustab vahva tiigrimäng. Tiigrite uue kodu valmimisse saab oma panuse anda osaledes martsipanist tiigrikujude värvimises, tiigrimaskide meisterdamises või tiigri näomaalingutega.  

Kava: 

Keskkonnahariduskeskuses:

12.00 – Perepäeva avamine; Tiigrioru plaanide tutvustus

12.30 – Heategevusliku müügivõistluse väljakuulutamine

12.35 – Ansambel Karavan

12.50 – Rongkäik Tiigriorgu

11.45 - 14.00 on kohal näomaalijad, saab meisterdada tiigrimaske ning värvida martsipanist tiigrikujukesi. Mati Kaal vastab kõigile tiigriteemalistele küsimustele.  

Tulevane Tiigriorg (paksunahaliste maja ja linnutiikide vastas)

13.15 – Tiigriskulptuuri avamine (skulptuuri autor: Marta Liisa Koit) ja Tiit Marani ekskursioon tulevases Tiigriorus 

13.30 - 14.00 - amuuri leopardi ja -tiigri puuride juures  räägivad loomaaia töötajad loomadest (eesti- ja vene keeles)

Paksunahaliste maja vastas on avatud Tiigrikohvik, kus müüakse sooja teed-kohvi. 

Loomaaia kassad on avatud kell 9.00-17.00, laste loomaaeda saab külastada kell 10.00-19.00. Siseekspositsioonid suletakse kell 18.00, loomaaed suletakse kell 19.00. Rohkem infot saab Tallinna Loomaaia kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles