Krõbe pakane kohal: nii saad kõige paremini aidata aialinde

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitry Feoktistov/Dmitry Feoktistov/TASS/Scanpix

Eesti Metsloomaühing postitas Facebooki abipalve, milles tuletab inimestele meelde, kui tähtis on talviti aidata toidumaju külastavaid linde. 

«Inimesed palun säästke linde ja ärge neid selliste külmadega millegagi häirige, ka mitte pildistamisega. Iga mõttetu liigutus ja energiakadu võib saada öösel nende jaoks saatuslikuks,» seisab postituses.

Lindude jaoks üles pandud toidumajades ja -laudadel peab alati midagi võtta olema. Kõige targem on toit välja seada õhtul, et hommikul saabuvad linnud koheselt millegiga maiustada saaks.

«Pange toitu ka maapinnale ja puu alla, puhastage paksust lumest söögiplatsike. Kõik linnud ei saa linnumajast toitu kätte. Maha võite panna pooleks lõigatud õunu, banaanitükke, marju, päevalilleseemneid, mitmeviljahelbeid, rasva, pekitüki.

Lindudel on seda lisatoitu praegu väga väga vaja. Aidake neil külmad ilmad üle elada ja vastu pidada. Kakud on linna kolinud, sest põldhiired on otsas ja ka nemad on söödamajadele väga lähedal. Ei ole ime kui mõni on peki küljes kinni, et seda nosida.»

Kui märkad külmavõetud lindu, anna sellest kiiresti Metsloomaühingule teada numbril 5632 2200. Lindu üles soojendada tuleb väga väga aeglaselt ning sama kehtib ka külmavõetud loomade kohta.

Lugu avaldati Lemmikus esimest korda 1. märtsil. 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles