Päevakäpp: vigastatud põlvega Rõba loodab viimaks kogeda õnne

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Täna räägime loo vaprusest, ellujäämisest ja lootusest kogeda õnne.Räägime loo kassipoiss Rõbast, keda pole saatus kunagi soosinud.

Rõba elas ühes suvilate piirkonnas koos 25 teise kassiga. Tema oli alati kambajuht — suur, tugev, südamlik ja teisi hoidev. Iga kord, kui talvekülmad näpistasid niivõrd, et meelsamini oleks lakanud olemast, ronisid teised kassid tema külje alla. Iga kord, kui Rõba püüdis kinni mõne väikese linnukese, andis ta selle enne koloonia väiksematele nurrikutele, kui ise seda sõi. Ta oli alati kõigi jaoks olemas ja astus teiste eest välja. Ta oli ennastohverdav ka sel saatuslikul päeval, mis igaveseks tema elu muutis.

Sähvatav valusööst. Meeleheitlik karje. Ning enam kunagi ei ole midagi samamoodi.

Kui Rõba Kasside Turvakodu hoole alla saabus, märkasid vabatahtlikud, et kassipoiss lonkab oma tagumist jalga. Kiiresti pöörduti mitme Eesti parima ortopeedi poole, et Rõba jalale diagnoosi saada, kuid tulemused olid nõutuks tegevad. Kõik ortopeedid on ühel nõul, et Rõba põlv on üle elanud aastatetaguse trauma. Mis täpselt on juhtunud, seda võime vaid oletada — inimene, auto, metsloom või kuhugi vahele jäämine... Teame kindlalt vaid seda, et Rõba vasaku põlve ümber on kõhred nii katki, et Rõba põlve ei saa opereerida. Kassipoiss küll lonkab veidi, kuid arstide hinnangul on ta selle mõõduka valuga harjunud.

Vabatahtlikud on murtud ja pettunud. Nad on alati harjunud oma hoolealuste eest lõpuni võitlema ning ei suuda leppida, et Rõba osas on nende käed seotud. Kui palju nad tahaksid Rõbale anda, et ta saaks terve jalaga ringi kepselda.

Vabatahtlikud saavad omalt poolt täita vaid ühe Rõba unistuse: unistuse soojast ja armastavast päriskodust. See on midagi, mida ta oma elu jooksul veel mitte kunagi tundnud ei ole. Soovime, et see südamlik, teisihoidev ja ennastsalgav kassipoiss saaks viimaks tunda seda, mida ta on väärt — hoolivust, hoolitsust ja ennastsalgavat armastust.

Kui Rõba lugu Sind puudutas, siis mine Rõbale külla! Vabatahtlikud räägivad täpsemalt Rõbast ja tema tervisest ning ehk oled just Sina see, kes endale maailma kõige suurema südamega mõmmikkassi saab.

Kirjuta Rõbale info@kassideturvakodu.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles