Armas video: laisik lehvitab oma päästjatele hüvastijätuks

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sam Trull/Caters News Agency/Scanpix

Internetis ringleb armas video kaksvarvaslaisikust, kes leiti linnatänavatelt ning viidi siis päästjate poolt loodusesse tagasi. Enne, kui laisik kõrgele puu otsa kadus, lasi ta ühe käpaga puust lahti ning tegi hüvastijätuks omamoodi lehvituse.

Brasiilia San Vicente linna loomapäästjaid said armsa üllatuse osaliseks, kui laisik neile lehvitas. Loom päästeti trammiteede läheduses oleva puu juurest, sest tal oli oht mööduvate sõidukite ette jääda. Esialgu viidi laisik Voturua looduspargi veterinaaride hoole alla, et tema tervist kontrollida. Sinna jäi ta kaheks kuuks ning selle aja jooksul eemaldati talt parasiite, võeti vereproove ning laisik sai endale ka kiibi.

Veebruari lõpuks oli laisiku tervis piisavalt hea, et ta taas loodusesse lasta ning kui loomapäästjad ta ettevaatlikult puu külge panid, ronis laisik veidi kõrgemale ning lehvitas siis hüvastijätuks.

«See oli tõepoolest üllatav, et laisik meile lehvitas,» sõnas looma loodusesse viinud Adilson Santana de Lima. «Ta jättis ronimise pooleli, sirutas ühe oma käppadest välja ja liigutas seda. Ma lehvitasin tagasi, soovisin talle head teed ning siis lehvitas ta ka mu kolleegile.»

Lima sõnul tekitab laisikute aitamine ja loodusesse tagasi laskmine tõeliselt hea tunde, sest tegu on ohustatud loomadega, kes ei suuda ohuallikatele kiirelt reageerida ja saavad kergelt viga. 

Vaata armsat videot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles