Video: väikesed surikaadipojad on lausa ahastamapanevalt armsad

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Taronga Zoo Sydney / ZooBorns / Facebook

Sydneys asuva Taronga loomaaia surikaadipere on täienenud kahe imearmsa kutsika võrra ning kui sa varem pisikesi surikaate näinud pole, vaata ette — sellise nunnuhulga peale võib su süda rinnust välja karata.

Surikaadiema Narobi jaoks on tegu kuuenda pesakonnaga ning laste kasvatamisega tuleb ta suurepäraselt toime. Väikesed surikaadid sirguvad jõudsalt, on mängulusti täis ja uurivad oma aedikus hoolega ringi. Duo sood on veel tuvastamata ning seetõttu pole neil ka nimesid. Tõenäoliselt tulevad need lõpuks aga suahiili keelest, et näidata nende seost Aafrikaga. Söögiks pakutakse neile puu- ja juurvilju, ent ka kärbsenukke.

«Kutsikad suudavad nüüd seista tagajalgadel ja hakkavad tulevikus koos oma karjaga vahti pidama,» sõnas talitaja Maz Boz. «Esimesed paar elunädalat veetsid nad siseruumides, ent nüüd käivad nad ka väliaedikut uudistamas ja seda loomulikult oma ema valvsa pilgu all.»

Boz kinnitas, et ema Narobi on tõeliselt kogenud ning väikeste surikaatide kasvatamisele aitavad kaasa ka nende vanemad õed Serati ja Xolani, et emale puhkehetki anda. Vaatamata oma noorusele näitavad kutsikad juba iseloomu — nad mõlemad on julged ja seltskondlikud ning mängivad teiste surikaatidega.

Vaata armsat videot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles