Aita abivajajat: herpesviirusest räsitud tänavakass Ruudi vajab toetust

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit/Facebook

Ruudil mingit erilist lugu polegi — tegemist on täiesti tavalise tänavakassiga, kes ühele heale inimesele silma jäi ja kes teda vigastatult ja haigena külma kätte jätta ei saanud. Loomakaitse liidu jaoks üsna igapäevane teema, kuid mitte nii igapäevane raviarve, mis tuleb tasuda.

Tavaliselt on annetusi lihtsam koguda raskelt haigete või vigastatud koerte, väärkoheldud hobuste jt loomade jaoks, kuid tavaline tänavakass tekitab paljudes küsimuse milleks.

Milleks on vaja minna püüdma õues elama harjunud metsikut kassi, kes arvatavasti ise hakkama saab. Kas tänavatel hiiri vähe on? Kas prügikastides toidujääke pole piisavalt? Kas kusagil kuurinurgas siis peavarju ei leia? Kas mõni hea «kassitädi», kel hale süda, teda siis ei toida?

Lihtne on mõelda, et küll keegi teine ka juba märkas ja tegutseb. Aga kui märkas ja mõtleb samamoodi?

Õnneks on inimesi, kel pole looma kannatustest ükskõik. Ruudi päästeti tänavalt ja viidi kliinikusse, sest tänavaelu polnud kassile halastanud. Teda vaevas keeruline herpesviirus ning kellegi hambad olid olnud väledamad kui kassikese jalad — üks käppadest oli tõsiselt viga saanud ja mädanema läinud. Erinevate tervisehädade ja katkise käpaga seotud raviarve võttis heal naisel aga hinge kinni. Sellist summat pole enamusel õilishingedel just tagataskust võtta ja niimoodi Ruudi lugu Loomakaitse liiduni jõudiski.

Kui keegi on teinud juba omal algatusel nii palju, et märganud, hoolinud ja tegutsenud, siis püab Loomakaitse Liit ka omalt poolt aidata. Nad pole mingi imeorganisatsioon, kuigi üha sagedamini tunnevad vabatahtlikud, et just läbi mingi ime neil ikkagi õnnestub päästa palju elusid. Tihti ollakse aga olukorras, kus pangakonto on sisuliselt null, ent kuidagi saavad asjad ikka tehtud.

Ruudi päästja viis kassi kliinikust enda koju, sest meil Liidul pole ainsamatki kassita hoiukodu ja kuri herpesviirus on väga nakkav teistele. Liidu kanda jäi ligi 700-eurone raviarve. Sellist summat üksi kerge tasuda pole, ent kaasa saab aidata igaüks.

Ruudit saab toetada mitmel moel:

  • Pangaülekandega saajale Eestimaa Loomakaitse Liit

EE742200221052074915 (Swedbank)

EE441010220252652225 (SEB)

  • Helistades nnetustelefonidele
    9000 777 (5.-) 
    9000 888 (10.-)
    Tervitustekst tuleb kindlasti lõpuni kuulata, sest muidu annetust ei toimu.

Pangaülekanded laekuvad Loomakaitse Liidule kohe, telefoni teel tehtud annetused järgmisel kuul. Aitäh, et aitad aidata!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles