Päevakäpp: heade kommetega maias Elli ootab päris oma perekonda

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

«Oh, see meie Elli,» ohkavad vabatahtlikud iga kord kui triibulist öökullisilmset kassitüdrukut näevad. Ellil on ju maailma kõige ümmargusemad ja suuremad silmad, mida eales nähtud! Mõnel pimedal talveööl on isegi raskusi vahet teha, kas on see Elli, kes pesast inimese poole vaatab või on hoopis öökull meie hoole alla eksinud.

Lisaks sellele on Ellil ka maailma kõige siidisem kasukas ja tema pisikese keha kohta kõige kohevam saba, justkui väiksel rebasetüdrukul. Aga võib-olla ongi Elli pidanud metsloomade oskusi üle võtma, sest esimene eluaasta tuli ju veeta metsatukas asuvas suvilate piirkonnas.

Turvakodus on Elli avaldanud oma tõelise iseloomu. Kui turvakodusse saabudes hoidis Elli pesadesse peitu, siis nüüd on saanud Ellist toidunäppamise jõugu pealik ja silmadega lummamise esinaine. Nii kui kuskil jagatakse kanafileed, on Elli agaralt esimesena kohal. Ta on isegi õppinud selgeks peened kombed — nii kanafileed kui tassis olevat kassipiima tarbitakse ikka peenelt oma käpaga. Ja kui siis vabatahtlik toidu liigkasutajale peale satub, kasutab Elli oma kõige paremat oskust: silmadega lummamist. Kuidas saab pahandada nurrikuga, kes «pole ju midagi teinud»?

Vaiksetel hetkedel meeldib Ellile, kui vabatahtlik tema ette istub ja õrnalt tema pisikese pea oma peopessa võtab. Järgnevaid pehmeid silitusi naudib Elli ennastunustavalt ning lööb agaralt lahti ka oma imelise nurrumootor. Kuidagi tuleb ju metsa all elatud aeg tasa teha! Elli loodab väga, et kuskil on üks imeline inimene, kes nagu temagi leiab, et triibikud on maailma kõige vahvamad kassid ja tahab talle kodu pakkuda.

Kui Sina lubad Ellit armastada ja pakkuda talle igavest päriskodu, siis kirjuta Ellile aadressile info@kassideturvakodu.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles