Koeraomanik, aja end õue! Talvine kaalutõus ohustab ka koeri

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Väljas on külm, ennastki ei tõmba eriti õues aega veetma - see aga mõjub kahjulikult ka meie lemmikutele.

Värske uuring näitab, et kui õues langeb õhutemperatuur, saavad koerad vähem õue jalutama. Küsitluses osalenud inimestest 56 protsenti tunnistas, et jätavad oma lemmikute liikumisvajadused külmade saabumisega hooletusse, kirjutab Independent. Ja põhjus on inimlik: nad ise ei kipu väga külma ilmaga õue.

Mis eriti murettekitav - üks kuuest koeraomanikust tõdes, et isegi ootavad halbu ilmu, et saaksid jalutuskäikudest viilida. Nende hinnangul saab seega nende koer tund aega vähem treenida.

Veterinaar Sean McCormack aga paneb koeraomanikele südamele, et kui koera dieet on jätkuvalt tervislik, siis on loom ka igapäevaste jalutuskäikude osas ilmast hoolimata entusiastlik. «Koerailmade saabudes on mugav sohvale kerra kerida, aga ma tahan kõiki koeraomanikke innustada talveriideid selga tõmbama ja rihma kätte võtma - teie koer tänab teid selle eest,

Uuringust tuli ka välja, et 36 protsenti koeraomanikest on jalutuskäiku edasi lükanud, kuna on «liiga väsinud». 50 protsenti loomaomanikest tõdevad ka ise, et võtavad talvel kaalus juurde, kuna liiguvad vähem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles