Uuring: inimesed eelistavad kallimate asemel lemmikloomade seltsi (3)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Rohkem kui kolmandik inimesi eelistab oma kallimate läheduse asemel hoopis enda lemmiklooma seltsi, selgub värskest uuringust.

Independent kirjutab, et uuringus osales rohkem kui 2000 kassi- ja koeraomanikku, kelles pooled tunnistasid, et eelistavad sageli kallima asemel veeta aega lemmikuga, sest too ei nääguta, ei räägi vastu ja on alati heas tujus.

Üks kümnest loomaomanikust ütleb, et nende lemmik on parem kuulaja kui nende partner, samas kui 45 protsenti kiitis, et nende koer või kass ei mõista neid kunagi hukka. Üllatuslikult tunnistas 29 protsenti inimesi, et koerad-kassid on kaisutamiseks paremad kui partnerid ja 44 protsenti isegi eelistab loomakaisutust oma kallima omale.

Ka tähelepanu annavad inimesed parema meelega oma lemmikule - ning kui öösiti partnerit just voodist välja ei aeta, lubatakse sinna suure tõenäosusega ka lemmik. Ja, mis kõige põrpivam, kui inimesel oleks valida, kas lemmik või elukaaslane, veedaks 14 protsenti oma elupäevad lemmikloomaga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles