Krants - sinu tõeline sõber

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Krants. Tema on see glamuuritu veidrik, saatuse heidik, tahtmatu üksik rändur oma teel. See, kes pole kunagi piisavalt suur või piisavalt väike; veidi liialt karvane, võib-olla pisut liialt kummalise välimusega. Tegelane, kes jäetakse tihtipeale õnnetult varjupaika või hüljatult õue vihma kätte konutama.

Tema on see luuser, friik.  Ta on nagu mõni tuttav, kelle nime sa kuidagi meenutada ei suuda; keegi hääbunud kuulsus, kellest sa ammu midagi kuulnud pole või nagu halb uudis, mille hääle sa teleris maha soovid keerata. Ta on nagu igaüks meist, kes vajab raskel hetkel abistavat kätt.

Ta ei nõua palju, lihtsalt kellegi sooja südant ja lubadust teda mitte kunagi enam hüljata. Ka pole teda vaja aasta läbi iga päev kammida. Ta tahab lihtsalt lõbutseda, olla tema ise, nautida täiel rinnal hetkes elamise võlu ning tunda meelikõditavat ootusärevust sammudes sinuga homsesse. 

Ava vaid oma süda ja uks sellisele erilisele, sageli hooleta jäetud koerale. Anna talle võimalus, sest elu ei ole võib-olla alati olnud tema vastu just kõige lahkem.

Ja see on tark valik! Sest see koer on rõõmsam ning sageli erinevatele haigustele palju vastupidavam. Võid olla kindel, et koju tulles hüppab ta sind tervitades tibake kõrgemale, liputab saba õigepisut enam ja teeb veidike suurema põsemusi, kui keegi teine siin ilmas.

Ta on omanäolise ja täpselt sama unikaalse iseloomuga nagu mistahes koer. Tal ei pruugi olla uhket tõunimetust aga temas on midagi, mis laulab end sinu südamesse nagu laulsime meie oma tee vabadusse.

Ta on sõber, sinuga võrdne – tema ongi see õlg, mille najal nutta. Ja sinu kõige nukramal hetkel aitab just tema sind, asetab oma pea sinu põlvele ja leevendab justkui imeväel su kurbuse ja valu. Tänutäheks. Nii, nagu aitasid sina teda.

Ja nagu sina või mina, on ka tema keegi. Keegi, kes täna ootab ja vajab sind, soovib üle kõige leida enda kõrvale üht hoolivat hinge ning turvalist kodu.

Kui võimalik, ära osta, vaid võta koer varjupaigast!

Krants - sinu tõeline sõber!  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles