Alatu käitumine: abielupaar võttis varjupaigast sea, et see siis hiljem ära süüa

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Frank Sorge/Caro / Frank Sorge/Scanpix

Kanada loomapäästjaid šokeeris hiljuti vahejuhtum, kus üks Vancouveri saare paar loomade varjupaigast sea võttis, ent selle kasvatamisega toime ei tulnud. Selle asemel, et siga varjupaika tagasi viia, lõpetasid nad looma elu ning sõid ta ära.

«Meie esmane reaktsioon oli valu ja šokk,» sõnas loomapäästeorganisatsiooni British Columbia Society for the Prevention of Cruelty to Animals (BC SPCA) töötaja Leon Davis. «Kõik loomad, kes meie hoole alt läbi käivad, saavad meile väga südamelähedaseks.» Tapetud Vietnami rippkõhtsiga Molly ning veel mitu tosinat siga võeti ära oma eelmise omaniku juurest, kes loomi väärkohtles. Jaanuari keskpaigas pöördus BC SPCA poole seavõtuhuviga üks Vancouveri saare abielupaar, kelle taotlus võeti vastu ning Molly sai endale uue kodu.

Varjupaigatöötajad uskusid, et Molly uued omanikud kohtlevad teda hästi, ent paar nädalat hiljem said nad teate naiselt, kes kahtlustas, et Mollyt polnud enam elavate kirjas. Kui asja uurima mindi selguski, et Molly omanikud olid ta tapnud ja ära söönud, sest ei tulnud oma sõnul tema pidamisega toime. BC SPCA esindaja Lorie Chortyk kinnitas, et ühendust võeti ka kohalike võimudega, ent nood ei saanud midagi teha, sest siga tapeti humaansel viisil. 

«Tõsiasi on, et Kanadas ei ole oma lemmiklooma humaansel viisil tapmine illegaalne,» nentis Chortyk. Kuigi abielupaar oli allkirjastanud lepingu, mille kohaselt ei tohtinud nad oma looma toiduks kasutada, ei ole selle rikkumine samuti kriminaalselt karistatav. Tulevikus ei saa nad aga BC SPCA kaudu uut looma võtta.

Leon Davise sõnul oleks varjupaik Molly hea meelega enda hoole alla tagasi võtnud, kui abielupaar seda vaid pakkunud oleks. Kuigi rippkõhtsead on intelligentsed ning võivad saada suurepärasteks kaaslasteks, nõuab nende eest hoolitsemine palju tööd. Tavaliselt elavad nad 12-15 aasta vanuseks ning kaaluvad kuni 75 kilo. Kuigi rippkõhtsigu kutsutakse vahest minisigadeks, sest nad on tavalistest farmisigadest väiksemad, kasvavad nad sellegipoolest suureks ning vajavad palju ruumi ja spetsiaalset arstiabi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles