Päevakäpp: Marite ei taha suuri pühi üksi kliinikus veeta

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu / Facebook

Kohe-kohe on käes Eesti aegade suurim pidupäev. Nii kodud, koolid kui ka töökohad on täis paksu ootusärevust. Kõik sätivad. Linnad on pidurüüs, inimesed teevad ettevalmistusi. Ühes pealinna kliinikus on aga üks pisikene hell kiisu, kes on sunnitud pikad pühad veetma ihuüksinda. 

Marite leiti mõned nädalad tagasi keset Viimsi tänavat paksu lume seest lamamast justkui surnu. Keegi ei teagi, mis Maritega juhtus, sest õnneks olid tema luud ja liigesed terved. Paigast olid vaid mõned siseorganite näitajad ning kiisul on kehv nägemine ja kuulmine. Marite on ääretult sõbralik nurrumootor — kassitüdruk armastab peaga hellalt inimese kätt puksida, ta tahab alatasa sülle ronida ja inimese külje all nurruda. Kliinikus seda aga kahjuks teha ei saa... Seal on ta ihuüksi.

Marite on kenasti kosunud ning ta soovib leida endale sooja hoiukodu või päriskodu, kus kodusoojusest ja ühtehoidmisest osa saada. Eesti sünnipäev on ju meie kõigi - nii Eesti inimeste kui loomade - pidupäev. Kas teeme selle päeva ilusaks ka Maritele?

Kui Sinul on võimalus pakkuda suure südamega Maritele kodusoojust hoiukodu või päriskodu näol, siis kirjuta talle aadressile info@kassideturvakodu.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles