Humoorikas video: see kakaduu tantsib tõenäoliselt paremini, kui sina

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Kakaduu nimega Snowball sai esmakordselt tuntuks 2007. aastal, kui internetis hakkas ringlema video linnu suurepärasest oskusest muusika rütmis püsida. Veel nüüdki tõestab Snowball, et tema tantsugeen ei ole mitte kuhugi kadunud.

Snowballi oskus võib esmapilgul tunduda lihtsalt toreda vaatepildina, ent lind pani ainuisikuliselt teadlased kahtlema selles, kui kõrge lindude intelligents olla võib. Snowballi näol on nimelt tegemist esimese mitteinimesest loomariigi esindajaga, kes rütmitaju demonstreeris. 

Dr Aniruddh Patel San Diego Neuroloogiainstituudist kirjeldas lindu kui tõelist fenomeni. «Meie uuringud on tõestanud, et isegi siis, kui muusika tempo keset laulu muutus, suutis Snowball sellega sammu pidada,» sõnas Patel. «Ma ei ole mitte kunagi midagi sarnast näinud — ta on muusikaga täielikus sünkroonis.»

Kuigi muusikale reageerivad paljud loomad, ei olnud mitte ükski liik peale inimeste rütmitaju näidanud ning seetõttu oli Snowballi juhtum ainulaadne. Teadlased usuvad, et Snowballi ja tõenäoliselt ka teiste kakaduude võime rütmi jälgida on seotud nende oskusega erinevaid helisid jäljendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles