Galerii: maailma võlub imekaunis kass, kelle näopooled on eri värvi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaal sündinud briti lühikarvaline kass on üks tõeliselt unikaalse välimusega loom — tema näopooled on erinevat värvi. Selliseid kasse tuntakse kimääride nime all.

Kiisu kauni välimuse taga on tõenäoliselt kahe viljastatud munaraku  või varases staadiumis loote ühinemine ning seega kannab ta endas kahe erineva kassi geene. Kassi nägu on pooleldi musta ja pooleldi halli värvi tema ja kahte näopoolt lahutab pea ideaalne sirge triip. Halli värvi leidub aga ainult kiisu pea peal ja tema ülejäänud keha on kaetud musta karvaga.

Kuigi tegu on üpriski haruldase nähtusega, leidub kimääre lisaks kassidele ka teiste liikide, kaasa arvatud inimeste seas. Viimaste puhul pole tegu niivõrd silmapaistva konditsiooniga ning kimäärgeenidest võivad inimeste puhul märku anda näiteks erinevat värvi juuste laigud. 

Kimäärloomad on oma nime saanud vanakreeka mütoloogias esinevast olendist, kellel on lõvi pea, mao saba ning kitse keha. Kassi pildistas tema kodus prantsuse loomafotograaf Jean-Michael Labat. Vaata imekauneid fotosid galeriist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles