Loomad pardal: millisel juhul lubatakse koer lennukisse lisatasuta?

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuki salongis võivad ilma puurita vabalt olla vaid tugi- ja teraapiakoerad.
Lennuki salongis võivad ilma puurita vabalt olla vaid tugi- ja teraapiakoerad. Foto: Julio Cortez/AP/Scanpix

Kui mujal maailmas on reisijad  lennukipardale tugiloomana kaasa toonud nii kalkuneid kui ka miniponisid, siis kodumaine Nordica ja naaberriikide lennufirmad aktsepteerivad tugiloomana vaid koeri.

Enamik lennufirmasid lubab pardale kindlates mõõtmetes ja spetsiaalselt looma transportimiseks mõeldud puuris lemmikloomi, kuid seda loomulikult lisatasu eest. Teraapia- ja tugikoertele kehtivad aga eraldi reeglid, mistõttu reisivad nemad koos omanikuga tasuta. 

Nordica kommunikatsioonijuhi Toomas Uibo sõnul tohib kodumaise lennufirma pardale piletita tuua kolme sorti koeri: juhtkoeri vaegnägijatele, tugikoeri (inglise keeles emotional support dog) ning teenistuskoeri (politsei-, narko- ja päästekoerad).

Kui juht- ja teenistuskoertel peab olema läbitud eritreening ning olemas sellekohane tõend, siis tugikoera, kelleks on enamasti inimese oma lemmikloom, määrab talle raviarst ning koer ise ei pea olema eriliselt treenitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles