Uskumatu muutumine: ühesilmsest tänavakrantsist sai imearmas kodukoer

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Klaudija Sigurnjak / Facebook

Eelmise aasta maikuus leiti Horvaatiast tänavakoer, kes oli nälginud, poolpime ning suures osas karvutu. Olukord ei tundunud lootustandev, ent kunagisest koletisest on saanud tõeliselt armas kutsa.

Koerakese päästeingliks osutus vabatahtlik loomapäästja Klaudija Sigunjak, kes kutsa endaga kaasa võttis, ta Frodoks nimetas ning kliinikusse veterinaaride hoole alla viis. Frodost oli alles vaid luu ja nahk, viimane tugevalt kahjustunud ja kohati täiesti karvutu. Lisaks sellele oli üks tema silmadest raskelt haige ning tuli eemaldada. 

Nüüd ei tunne aga Frodot enam äragi — inetust pardipojast sirgus luik ning seda tõestavad fotod, mida koera uus omanik Marko Dusparo hiljuti maailmaga jagas. Frodo karv on tagasi kasvanud, puhas ja terve ning tema allesolev rosinasilm jälgib rõõmsalt kõike ümbritsevat.

Ühesilmne koer tõmbas Dusparo tähelepanu juhuslikult, kui mees Facebookis oli. Foto keelt suust välja ajavast Frodost, kes selleks ajaks juba ravi sai, tekitas Dusparos koheselt tunde, et selle looma peab ta enda hoole alla võtma. Lõpuks, kui Frodo kõik vajalikud operatsioonid ja protseduurid läbinud oli, postitas tema uus omanik veebisaidile Reddit pildid koerast enne ja pärast tema ravi. Frodo imeline muutumine sai palju positiivset vastukaja ning inimesed ei suuda uskuda, et tegu on tõepoolest sama koeraga.

Frodo on the day he was found and now (one eyed and spoiled :) from r/pics

Frodo on tõestuseks, et isegi kurbadel lugudel saavad olla õnnelikud lõpud. Endine kohutava tervisega tänavakoer vahetas külmad ööd soojade uinakute vastu omaenda pesas ning ka prügikastidest toidu otsimine on jäänud kaugesse minevikku, sest nüüd saab koer iga päev oma kõhu just nii täis süüa, kui ta ise soovib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles