Fotod ja video: Soome hiidpandad toodi esmakordselt rahva ette

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiidpandad Lumi ja Pyry, kes 18. jaanuaril Helsingisse jõudsid ning seejärel oma uude koju, Ähtäri loomaaeda suundusid, said pärast 30-päevast karantiini lõpuks väliaedikusse.

Lumi ja Pyry, kelle nime võiks tõlkida kui lumetormi või -tuisku, on oma uute valdustega hästi kohanenud ning naudivad puude otsa ronimist, lumes veeremist ja loomulikult bambusega maiustamist. 

Hiidpandad on Soomele laenatud ning jäävad sinna järgmiseks 15 aastaks. Kõik nende järeltulijad kuuluvad ametlikult Hiinale ning esimese pandapoja sündi loodetakse näha juba järgmisel aastal.

6000 elanikuga Ähtäri asub Helsingist umbes 330 kilomeetri kaugusel põhjas. Pandade uueks koduks saanud loomaaed avati 1973. aastal ning praegu elab selle 60 hektaril üle 300 looma 50 liigist. Asukate aedikud on tehtud võimalikult looduslikuks, et pakkuda loomadele parimad elamistingimused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles