Video: mees jagab oma mesikäpast sõbrale sooje karukallistusi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Ära seda metsa või loomaaeda järgi proovima mine — loomapäästja Jim Kowalczik ja tema 630-kilone kodiaki karu Jimbo on vanad sõbrad. Seetõttu ei tasu ehk imestada, et Kowalczik oma karvast kaaslast kallistab, kui too end hästi ei tunne.

Praeguseks 24-aastane Jimbo sündis ühes California loomapargis ning Kowalczik võttis karupoja enda hoole alla, kui park suleti. Jimbo tagasi loodusesse laskmine oli võimatu, sest karu oli vangistuses sündinud ning tema jalg oli vigastatud.

Veebruari alguses jäi Jimbo haigeks ning pärast veterinaari juures käimist tundus ta närviline ja kurblik. Seetõttu otsustas Kowalczik oma suurt sõpra lohutada, kallistas karu hiigelsuurt pead ja tegi talle pai. 

Kowalczik ja tema abikaasa Susan on karudega tegelenud aastakümneid. Nad panid Otisville'is New Yorgi osariigis aluse metsloomade päästmisega tegelevale organisatsioonile Orphaned Wildlife Center ning abielupaari hoole all on praegu 11 karu ja mitu väiksemat metslooma. Kuigi Kowalczikute eesmärgiks on väiksed loomad pärast rehabiliteerimist loodusesse tagasi viia, liiguvad karud tavaliselt teistesse varjupaikadesse.

Jimbo, keda Jim Kowalczik kirjeldab kui ülimalt sõbralikku karu, jääb aga oma elu lõpuni tema hoole alla ning elab tõenäoliselt umbes 30. eluaastani. «Jimbo on nüüdseks osa meie perekonnast,» kinnitas Kowalczik National Geographicule.

Kodiaki karud on pruunkaru suurim alamliik ning looduses elavad nad Alaska lõunarannikul ja lähedastel meresaartel. Kui Põhja-Euroopas, sealhulgas Eestis elavate pruunkarude kaal jääb 150-200 kilo vahele, siis kodiaki karud võivad olla kuni 800-kilosed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles