Päevakäpp: nägemise kaotanud Nirk tahab üle kõige olla armastatud

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Kas Sina kujutad ette põletavat valu silmis, mis kestnud aastaid? Silma sügamisest ei ole kasu, sest silma katsumine ärritab silma veelgi ning valu aina süveneb. Valu on niivõrd väljakannatamatu, et sõna otseses mõttes sooviks silmad peast kraapida...

Just nii tundis õnnetu kassipoiss Nirk, kes 2015. aastal Viimsi 50-pealisest kassikolooniast Turvakodu hoole alla sattus. Turvakodusse jõudes oli Nirk väga halvas seisus — ta keha oli täis parasiite, karvkate oli sügavaimate kihtideni määrdunud ning silmad olid kohutavas põletikus. Kui esimesed probleemid olid kiiresti lahendatavad, siis silmaprobleemide ravimiseks kulus kuid. Kordi ja kordi käis Nirk Eesti kõige parema silmaarsti dr. Lehtla juures Eesti Maaülikooli Loomakliinikus, kus prooviti kõikvõimalikke vahendeid Nirgi silmade olukorra parandamiseks. Tänaseks on Nirgi silmadest põletav valu kadunud ning sellele oleme hea tohtri abiga lahenduse saanud, kuid pikaajaline põletik oli teinud oma töö: Nirgi nägemine oli osaliselt kadunud ning nägemise täielik taastamine osutus võimatuks.

Õnneks piiratud nägemine Nirki ei häiri — tema tahab ikka paisid, teiste kassidega üheskoos päikeselaigus pikutada ning õrna mjäu saatel konservi nuruda. On vaid üks asi, mis Nirki kogu südamest häirib.. Ta ei ole nende pika kolme aasta jooksul veel omale päriskodu leidnud.

Nirk on pidanud ühe pisikese kassi kohta liiga palju üle elama ning ta väärib hella kohtlemist oma päriskodus. Kas äkki oled Sina see, keda ta nii pikalt otsinud on?

Kirjuta õnnetule Nirgile aadressile info@kassideturvakodu.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles