Siberi husky – äärmiselt populaarne valik põhjapoolkeral

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Siberi husky on üks äraütlemata lõbus sell, kelle rinnus tuksub seiklushimuline süda.

Intelligentse ja alati valvsa koerana võib ta teinekord olla üsnagi põikpäine. Ta on terava taibuga tegelane, vallatu ja iseseisev. Oma primitiivsete loomuomaduste tõttu ei ole Siberi husky ehk kõige tüüpilisem kodukoer.

Ta on iseteadlik ja keerukas õpilane. Kogenematule koeraomanikule võib ta põhjustada küllaltki palju peavalu. Klassikalise kelgukoerana armastab ta joosta, rännata ja avastada. Ta on ilmatumalt sotsiaalne semu, pidades lugu nii inimeste kui ka teiste koerte seltskonnast.

Husky on äärmiselt aktiivne tüüp, kes vajab igapäevast korralikku trenni. Kindlasti ei piisa pelgast jalutuskäigust. Ta vajab vähemalt korraliku sörgiringi ja ideaalis loomulikult tunnikest-paari vabalt jooksmist. Ta jumaldab külma ilma ja on kõige õnnelikum siis, kui saab koos karjaga kelku vedada. Aga ta rahuldub ka üksinda vedamisega.

Tema topeltkarvaga kasukat tuleks harjata paar korda nädalas. Karvavahetushooajal peaks seda tegema tõenäoliselt iga päev.

Siberi husky tüüpi koerad on aastatuhandeid olnud nomaadliku eluviisiga põlisrahvaste töökoerad.

Siberi husky – äärmiselt populaarne valik põhjapoolkeral!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles