Kääbuspinšer – oma peremeest jäägitult jumaldav energiapall

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kääbuspinšerit peetakse kõigist tõugudest üheks kõige energilisemaks.

Tema õrn loomus ja tegus meel on küllaltki terjerlikud. Seetõttu võivad kerge põikpäisus ja iseseisev mõttemuster ehk veidi üllatadagi.

Oma pere hoiab ta jäägitult, samuti armastab ta lastega mängida. Või miks mitte ka täiskasvanutega. Tegelikult tahaks ta lihtsalt mängida ükskõik kellega.
Muuseas – ta ei saa ilma selleta! Ta vajab korralikku mängutuuri vähemalt kaks korda päevas.

Külma kliimat ta ei armasta ning teda tuleb selle eest kaitsta või vähemalt tuleb kääbuspinšerit niigi palju soojas hoida, et tal oleks mugav. Karvahoolduse mõttes on ta äärmiselt lihtne klient – seda on vaja harjata vaid vahel harva.

Koduvalvurina on tema oskused muljetavaldavad. Ent kui olukord nõuab kaitsmist, siis selle jätaks ta parema meelega sinu hoolde. Ta redutaks nõnda kaua peidus, kuni sina olukorra ära oled lahendanud.

See tõug ei sobi inimesele, kes tahab koera terveks päevaks koju jätta. Küll aga meeldib talle tohutult koos oma peremehega autos reisida!

Kääbuspinšer – oma peremeest jäägitult jumaldav energiapall!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles