Kanaari dogi – sinu pere ustav ja tasakaalukas valvur

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanaari dogi on üks tugev ja võimekas valvekoer, loomult tasakaalukas ning rahulik. Tema olekust suisa kiirgab ülimat enesekindlust.

Oma perega on ta rõõmsameelne ning käitub hästi. Ta on lojaalne, pühendunud ja valvas kaaslane, kes häälestab ennast lähtudes just sinu soovidest. Võõraste suhtes võib ta aga olla umbusklik. Ta näitab oma kahtlusi ka välja.

Julge ja väärika koerana on tema pühendumus ja valvsus üks peamisi tunnusjooni. Ohu korral on tema rüht kindel ja valvas. Tema haugatus on madal ja jõuline. Varane sotsialiseerimine on Kanaari dogi jaoks ääretult oluline. Talle on tähtis juba lapsest peale mõista, keda ta võib usaldada ning millist tüüpi inimesed on pigem ohtlikud.

Ta vajab igapäevaselt korralikku pikka jalutuskäiku. Ja usu – sa ei taha, et tal hakkaks kodus igav või et ta muutuks õnnetuks.

Temasugustele koertele leiab viiteid juba 16. sajandist. Ta on Gran Canaria üks sümbolitest.

Kanaari dogi – sinu pere ustav ja tasakaalukas valvur!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles