West Highlandi terjer – elav ja sõbralik koerake inimesele, kes armastab lõbusaid seiklusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

West Highlandi terjer on aktiivne ja vastupidav. Talle meeldib pidevalt uurida ning uudistada ja järjekordseid pisikesi ulakusi välja mõelda. Otseloomulikult nõuab ta endaga luurele kaasaminemist.

Ta on äraütlemata rõõmus sell, kes on terjeri kohta ka ebatavaliselt sõbralik. Kui sa aga oled tilluke loomake, siis seda külge sa temast tõenäoliselt ei näe. Kuigi ta on iseseisev, pole ta siiski liialt põikpäine. Talle meeldib vahel haukuda, ja teinekord ehk ka tiba ülemäära palju. Ta on valvas, rõõmsameelne, julge ning enesekindel.

Selle väärika hoiakuga kaaslase traatjas kasukas vajab aga päris palju hoolt. Seda tuleks harjata umbes kolm korda nädalas. Iga kolme kuu tagant tuleks temaga ka koerasalongi külastada.

Ajalooliselt tulid lühikesed jalad West Highlandi terjerile tihtipeale kasuks, kui ta pidi näiteks järgnema mõnele närilisele äärmiselt madalasse urgu. Tema võrdlemisi pikk saba aitas aga siis, kui ta urgu kinni jäi ning ta tuli sealt sabapidi välja sikutada.

West Highlandi terjer – elav ja sõbralik koerake inimesele, kes armastab lõbusaid seiklusi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles