Sõbrapäeva heategu: aita loomi, kelle omanikud neid enam sõpradeks ei pidanud

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heiki Valner/Eestimaa Loomakaitse Liit

«Ma ei tea kas asi on selles, et paljud mittetoredad inimesed üritavad oma lemmikutest enne Kollase koera aasta saabumist vabaneda, aga viimane nädal on toonud Loomakaitse Liidule hullumeelselt ripakile jäetud loomi,» kirjutas loomakaitsja Heiki Valner oma blogis.

«Aga ma ei kirjuta praegu nende pärast, vaid hõikan abi ja annetusi hoopis teistele loomadele, kelle olukord on palju nutusem,» jätkas Valner. «Nimelt on meie hoole all praegu kolm looma, kes veel sel nädalal peaksid minema arsti juurde luid lappima. Ajad on kokku lepitud, kuigi rahakott on tühjemast tühjem.»

Kõige täbaramas olukorras on Aegviidust leitud Altai, kes sai tõenäoliselt autolt löögi. Tagajärjeks on murdunud jalaluu ja mädanev jalg, looma omanikud on aga veendunud, et Loomakaitse Liit vigastas koera ise ning keelduvad tema ravi eest tasumast. 

Foto: Heiki Valner/Eestimaa Loomakaitse Liit

«Altai ei tea tema ümber lahvatunud kismast midagi ja lonkab vaid jalga. Kohe teda opereerida ei saanud, sest põletik ja mäda välistasid igasugu ortopeedilised toimingud.» Loomaarst Valdeko Paavel on aga valmis Altai vastu võtma ning teda aitama.

Teisena on järjekorras Aravetelt peale korjatud koer. Ta leiti maanteelt 21.jaanuaril, aga kuulutamised pole omanikke välja toonud. «Küllap osutus ka see kodunt plehku pannud  sõbrake siis sama mitteoluliseks nagu paljud ta saatusekaaslased,» nentis Valner. «Kuigi jalg on katki teise koha pealt, siis laias laastus on temaga täpselt sama lugu nagu Altaiga.»

Foto: Heiki Valner/Eestimaa Loomakaitse Liit

«Pätu peaks sulama panema aga nende inimeste südamed, kellele kiisud meeldivad. Pätu peremehega on kõik korras ja ta armastab oma looma üle kõige. Kahesaja euro suurust toetust saav invaliid kraapis kokku veidi üle kolmesaja euro, aga sellega tema võimalused piirduvad.»

Foto: Heiki Valner/Eestimaa Loomakaitse Liit

Pätuga juhtus see, mis paljude uudishimulike kassidega — toatuulutuse ajal suutis ta aknast välja lipsata ning kukkus kolmandalt korruselt maapinnalee. Tulemuseks on murdunud jalg ning Loomakaitse Liit tahab pühendunud pensionäri ja tema kassi aidata.

«Sõpra tuntakse hädas,» ütleb vanasõna ja praegu on just see koht, kus väga tahaks selliseid sõpru tunda. Kui Sa tunned, et tänase sõbrapäeva puhul võiks nende kolme abivajaja paranemisele kaasa aidata, on selleks mitu võimalust: 

Pangaülekandega: 

Eestimaa Loomakaitse Liit

EE742200221052074915 (Swedbank)

EE441010220252652225 (SEB)

Ja annetustelefonidel:

9000 777 (5.-)

9000 888 (10.-) 

Pangaülekandega laekub toetussumma koheselt, annetustelefonidelt aga järgmisel kuul. Helistades kuula kindlasti tervitustekst lõpuni, muidu annetust ei toimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles