Naabri tapnud koera omanikku ootab ees kümneaastane vangistus

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aaron Josephi bullterjer Alex
Aaron Josephi bullterjer Alex Foto: SWNS.com/SWNS.com/Scanpix

30-aastane britt Aaron Joseph, kelle bullterjer tappis kõrvalmajas elava mehe, määrati suutmatuse tõttu oma koera kontrollida kümneks aastaks trellide taha. 

Emane segavereline bullterjer Alex ründas 2016. aasta augustikuus 52-aastast David Ellamit, kes oma Yorkshire'i terjeriga jalutuskäigul oli. Ellam sai rünnaku tagajärjel rängalt vigastada ning suri samal õhtul haiglas.

Naabrite sõnul kuulsid nad Ellami appikarjeid ja nägid, kuidas koer teda rappis. Ühe pealtnägija kinnitusel haaras ta noa ja püüdis ründavat koera lüüa, ent vihane loom lasi Ellamist lahti alles pärast seda, kui kohale kutsutud politseinikud tulekustutist tema pihta joa avasid.

Juhtunu põhjal algatati kriminaalasi ning kohtus selgus, et koer oli ka varem inimesi rünnanud. Aaron Joseph oli saanud ametliku käsu loom avalikus kohas keti otsas ja suukorviga hoida ning ta kastreerida, ent mees eiras kõiki nõudeid.

Kohalikud võimud võtsid Alexi 2016. aasta juunikuus Josephi käest ära, ent kuna tegu oli segaverelise bullterjeri, mitte ohtlike koerte nimekirjas oleva pitbullterjeriga, sai mees koera tagasi ning seda vaid kaheksa päeva enne seda, kui loom Ellami tappis.

Josephile karistuse määranud kohtuniku Sally Cahilli sõnul oli mehe käitumine kohutav ning ääretult vastutustundetu. Josephi kaitsjaks määratut Katherine Pierpoint sõnas aga, et Joseph oli juhtunust tõeliselt šokeeritud ning poleks iialgi arvanud, et tema koer millekski selliseks võimeline on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles