Imearmas sõprus: nägemise kaotanud kuldsel retriiveril on tõeliselt pühendunud kaaslane

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: CATERS NEWS/Caters News Agency/Scanpix

Nelja-aastane kuldne retriiver Jake jäi 2016. aastal haiguse tagajärjel ilma oma mõlemast silmast. Jake'i silmadeks on nüüd teine retriiver Addie, kes temaga kõikjal kaasas käib ja oma sõpra jäägitult armastab.

Jake'i omanikud ei olnud kindlad, kuidas koer oma uue olukorraga toime tuleb, ent nende teine koer Addie on tema elu palju lihtsamaks teinud. Addie talutab Jake'i trepist üles ja alla, peseb tema kahjustunud silmi ning juhatab ühiseid jalutuskäike. 

Koerte perenaine, 49-aastane Kim, dokumenteerib kutsade igapäevaelu Instagramis ning loodab inimesi inspireerida ja näidata, et ka puudega loomad on võimelised elu nautima. 

Foto: CATERS NEWS/Caters News Agency/Scanpix

Kim ostis Addiele kellukesega kaelarihma, et Jake oma sõbra alati üles leiaks. Jalutuskäikudel käivad nad avatud plaaniga parkides ja lagendikel, et Jake asjadega kokku ei põrkaks. «Kui Jake liiga kaugele jalutab, läheb Addie talle järgi ning toob ta meie juurde tagasi,» sõnas Kim. «Nad on imearmas paar ja meil on tõeliselt vedanud, et nad meie elus on.»

Neljakuuselt diagnoositi Jake'il epilepsia, mis tõi endaga kaasa silmade ebahariliku kuivuse. Koer hakkas oma silmi seejärel pidevalt hõõruma ning tema nägemine läks aina hullemaks. Lõpuks olid Jake'i silmad niivõrd kahjustunud, et nende eemaldamine oli ainus lahendus. Nüüdseks kaks aastat pime olnud Jake saab aga suurepäraselt hakkama ning seda tänu oma parimale sõbrale Addiele, kes teda alati toetab. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles