Alaska malamuut – vastupidav ja tugev koer, kes väärib iga kell parima sõbra tiitlit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alaska malamuut on truu kaaslane, kes on täielikult kiindunud oma omanikku. Teistest koertest või ka teistest loomadest pole tal üldjuhul ei sooja ega külma.

Algselt raskete asjade tarimiseks aretatud koer on tugev ja väsimatu. Ta jumaldab vedamist, tema jaoks on see lõbus! Ürgse töökoerana peab ta vastu ilmatuma pikki teekondi. Arusaadavalt on igapäevane trenn tema jaoks hädavajalik. Kui ta ei saa piisavalt liikuda, muutub ta rahutuks ning destruktiivseks.

Ta armastab külma ilma. Ja loomulikult lund! Tema topeltkarv on nõnda efektiivne, et kannatab õues elades välja ka kõige pakaselisema ilma.

Alaska malamuudi ajalugu on olnud äraütlemata väärikas. Ta aitas muuhulgas admiral Richard Byrdil jõuda esimese inimesena lõunapoolusele. Ta vedas Alaska kullapalaviku ajal 19. sajandi lõpul varanduseküttide koormaid ja oli teenistuses Teise maailmasõja ajal Gröönimaa päästekoerana.

Teda ei ole aretatud kelgurakendite võiduajamisteks, vaid sadu kilosid kaaluvate koormate vedamiseks.

Alaska malamuut – vastupidav ja tugev koer, kes väärib iga kell parima sõbra tiitlit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles