Saluki – väärikas ja rahulik kaaslane, kes ei vea kunagi alt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saluki võib esiti tunduda eemale hoidva ja reserveerituna. Tegelikult on ta pühendunud ja hooliv perekoer – väärikas, intelligentne ja sõltumatu.

See Pärsiast pärit graatsiline koer on lastega ääretult hell. Küll aga ei sobi ta kokku nendega, kes palju mürada tahavad. Sellele koerale ei istu karmimad mängud ja rohmakas keskkond, see muudab ta närviliseks. Ta on oma loomult kaunikesti tagasihoidlik, unistades vaid rahumeelsest elust. Üks mõnus soe pesake kodus on selle sihvaka kaaslase jaoks samuti ülimalt tähtis.

Saluki tahab tohutult joosta, ja on sealjuures ilmatuma kiire. Tihtipeale lidub ta järele mõnele õnnetule väiksemale loomakesele. Nii et ole ettevaatlik – sellises olukorras ei pruugi ta sinu kustumise peale tagasi tulla.

Trenn on tema jaoks eluliselt oluline. Ta vajab igapäevast pikemat jalutuskäiku või sörgiringi. Tema ongi kiiruse, vastupidavuse, tugevuse ja väleduse võrdkuju.

Saluki on üks vanimaid kodustatud koeratõugudest. Kesk-Idamaades on ta elanud juba aastatuhandeid.

Saluki – väärikas ja rahulik kaaslane, kes ei vea kunagi alt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles