Tapal päästeti korterist koer, kelle peremees pandi aastateks vangi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heiki Valner/Eestimaa Loomakaitse Liit

Eile õhtul päästsid politseinikud ühest Tapa linnast asuvast korterist sinna lukustatud koera. Looma omanik on kandmas kolmeaastast vangistust ning tema õde, kes koer Martini hooldajaks määrati, jättis kutsa korterisse omapäi. 

Kokkuvõtet juhtunust jagas oma blogis Eestimaa Loomakaitse Liidu juhatuse liige ja loomaaktivist Heiki Valner. Loomakaitsja sõnul pole Martin varem õiget koeraelu elanud — ninaesine oli üldjuhul vilets ning kutsal ei olnud võimalik regulaarselt õues käia. Hiljuti läks olukord aga hullemaks, sest Martini peremees mõisteti kolmeks aastaks vangi ning tema õde pidi koera eest hoolitsema. 

«Martin vaeseke kraapis, ulgus ja haukus, aga majaelanikud olid sellega harjunud ning ei pööranud tähelepanu,» kirjutas Valner. «Trall käis nii päeval kui öösel.» Koerakesele hakkas kaasa tundma hiljuti kortermajja kolinud naine, kes looma olukorrast Eestimaa Loomakaitse Liidule teada andis. 

«Taolistel puhkudel tegelikult paanikaks põhjust pole, sest taoliste loomadega, kes peremehest maha jäävad, peab tegelema omavalitsus, kes nad siis varjupaika toimetab,» rääkis Valner ja lisas, et kuna oli hiline aeg, oli omavalitsuse esindajate kätte saamine võimatu ning seega tuli Loomakaitse Liit ise kohale ja võttis kaasa ka politseinikud. Martini omaniku läheduses elav õde loovutas koera korrakaitsjatele ja päästjatele ning Martin viidi hoiukodusse.

«Lugu on peaaegu oma hea lõpu saanud ning sellest on puudu veel armastav peremees ja uus kodu, kes Martinit vääriliselt kohtleb,» nentis Valner. «Esialgu oleme õnnelikud kasvõi ajutise hoiukodu üle, sest saame paljukannatanud koera momendil ainult väliaedikusse panna ja seda me ei taha.»

Kui sa soovid Martinile hoiu- või päriskodu pakkuda, siis võta Loomakaitse Liiduga ühendust aadressil info@loomakaitse.eu või helistades numbrile 53 230 230.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles