Salakütt sattus Lõuna-Aafrikas lõvikarja ohvriks

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: McPHOTO/H. Brehm/imago/blickwinkel/Scanpix

Lõuna-Aafrika Vabariigis asuvast Krugeri rahvuspargist leiti möödunud nädalavahetusel inimjäänused. Pargivahid kahtlustavad, et tegu on salakütiga, kes lõvirünnaku ohvriks sattus. 

Kohaliku politsei teatel ei olnud salaküti kehast palju alles jäetud ning see leiti Limpopo provintsist, kus salakütid viimastel aastatel aktiivselt tegutsenud on.

«Paistab, et ohver oli rahvupargis salaküttimas, kui ta lõvide poolt tapeti,» sõnas Limpopo politsei esindaja Moatshe Ngoepe. «Lõvid sõid suure osa tema kehast ära.» Surnukeha lähedusest leiti laetud jahipüss ning politseinikud püüavad selle abil ohvri identiteeti kindlaks teha. 

Eelmisel aastal leiti Limpopo provintsist mitu mürgitatud lõvi, kelle pead ja käpad olid eemaldatud. Lõvide kehaosi kasutatakse rahvameditsiinis. Salakütid jahivad ka ninasarvikuid ning müüvad nende sarvi Hiina, Vietnami ja teiste Aasia riikide turgudele, kus nende järele suur nõudlus on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles