Räbalast tänavakassist armastavaks nurrujaks: Rakke Piraat palub abi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kassiabi / Facebook

Ühel kõlekülmal jaanuaripäeval sai Kassiabi teate Lääne-Virumaal Rakke koolimaja puukuuris elutsevast punasest kassist, keda kohalikud olid hakanud Piraadiks hüüdma. Puukuuri oli ta ilmunud paar aastat varem. Alguses oli kass arglik ja kõhn nagu roots, selgroog turritamas. 

Kohalikel naistel hakkas õnnetust loomakesest kahju ja nii hakkasid nad talle süüa panema. Tasapisi tekkis kassil usaldus inimese vastu ja ajapikku õnnestus tal isegi pisut polstrit kehale koguda. Aga kütmata varjualune pole talvel sobiv paik ka täis kõhuga kassile ja pealegi mõistsid toitjad ühel päeval, et nüüd vajab Piraat lisaks toidule ka arstiabi. Nii ta alguses kliinikusse ja seejärel Kassiabisse jõudiski.

Kui Kassiabi vabatahtlikud Piraati esimest korda nägid, ei julgenud nad kõike väljagi öelda, mida mõtlesid. Loomake paistis nõnda armetu. Aga kliinikust tuli peagi rõõmusõnum — elutähtsad organid on terved. Piraati kimbutavad vaid tavalised hulkurkasside haigused, mis on küll tülikad ja mille ravi võtab palju aega, hoolt ja vaeva, aga neist võib jagu saada.

Hullem oli see, et Piraat oli üleni koos mingi tehnilise õliga, mis pani ta naha piinavalt sügelema. Karvad tuli maha ajada. Need kasvavad muidugi varsti uued. Vetarstid ja Kassiabi vabatahtlikud loodavad nüüd, et Piraat ennast puhastades seda õli endale liiga palju sisse ei lakkunud. Kohalikud ei tea, kuidas kass õliseks sai, kuid nad ei välista, et see võis olla poisikeste kuri temp.

Ja muidugi on Piraadil kui parimas eas pikalt õues elanud kassihärral kehal ka rohkesti kaklusarme. Armid mõistagi kaunistavad meest, leiab Piraat ise ja eks katsu talle vastu vaielda.

Piraat kosub ja nagu paljud teisedki õuest sooja tuppa hea hoole alla jõudnud kassid, oskab ta tänulik olla. Igat möödujat tervitab ta valju nurrulauluga. Ja kindlasti ei unusta ta ka lahkeid Rakke inimesi, kes ta eest hoolitsesid siis, kui tal oli kõige raskem.

Kui sa tahad aidata Piraadil terveks ja ilusaks kassiks saada, nii et ükskord kõik alles imestavad, millest tal küll selline nimi, siis palun aita kiisukest tema ravikulude tasumisel.

Abi saab teele saata kas ülekandega Kassiabi MTÜ Swedbanki annetuskontole EE902200221030561288, selgitusega «Rakke Piraat» või annetuskõnena numbrile 900 9000 (kõne hind on 5 eurot).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles