Belgia lambakoer – tõeline pere hoidja ja kaitsja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõõgastumine ei ole Belgia lambakoera kõige tugevam külg. Ta on alati valvel ja ta jälgib pidevalt, et kuskil midagi paha ei toimuks.

See aga ei tähenda, et ta poleks ülevoolavalt elav ning hooliv kaaslane. Vastupidi – ta on suurepärane täiendus sinu perele. Võõrastega ei pruugi ta automaatselt sinasõbraks saada. Selleks, et ta saaks kenasti läbi nii teiste loomade kui inimestega, tuleb teda juba titest saati sotsialiseerima hakata. Tal on virge temperament ja kindel iseloom, milles ei leidu ei hirmu ega agressiivsust.

Ta on aktiivne ning vajab palju liikumist. Temaga tuleb iga päev teha üks pikem jalutuskäik või korralik sörgiring. Nendel imelistel koertel on topeltkasukas. See tähendab, et seda tuleks nädalas vähemalt paar korda harjata.

Belgia lambakoerte populaarsus kasvas hüppeliselt pärast Teist maailmasõda. Kuigi aastate jooksul on nende erinevate värvuste üle peetud vaidlusi, siis tõu iseloomu ja kasutusotstarbe üle pole erimeelsusi olnud.

Belgia lambakoer – tõeline pere hoidja ja kaitsja!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles