Pekingi koer – meeldiv koerake inimesele, kes otsib midagi erilist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pekingi koer ei ole mingi tossike, hoolimata, milline ta ka välja ei näeks. Tema julgus on imetlusväärne.

Ja kuigi ta ei otsi tüli, ei pane ta ka plehku, kui juhtumisi selle leiabki. Põikpäisus on tema puhul üks omadus, mis kindlasti esile kerkib. Koos paraja koguse iseseisvusega paneb tema koolitamine peremehe korralikult proovile.

Ta on ääretult hooliv kaaslane, kes ei klammerdu üleliia. Talle meeldivad rahulikud jalutuskäigud. Füüsilise koormuse mõttes piisab ka kodus ringi tuuseldamisest. Ta on ideaalne toakoer, kes elab hea meelega ka korteris. Peaasi, et seal suvel liialt palavaks ei läheks, sest see võib talle suisa fataalselt mõjuda.

Ta vajab regulaarselt harjamist. Kord-kaks nädalas peaks olema piisav. Ta on valvsa ja aruka ilmega väike ning mõõdukalt jässakas kuts. Ta säilitab igas olukorras oma väärika hoiaku.

Neid väikeseid karvakerasid kutsutakse tihtipeale ka lõvi-koerteks, sest nad meenutavad kangesti Hiina kuninglikke lõvikujusid.

Pekingi koer – meeldiv koerake inimesele, kes otsib midagi erilist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles