Moskva lähistel leiti prügikastide juurest kaks karupoega

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: РИА Общество / Facebook

Eelmisel nädalal leidis üks Moskvast viie kilomeetri kaugusel asuva Marino küla elanik oma kodu lähistel asuvate prügikonteinerite juurest kaks karupoega. Loomad olid peidetud pappkasti ning võimetud omal käel ellu jääma.

Karupojad leidnud mees võttis läbi kohaliku ajalehe ühendust Moskva Keskkonnakaitse osakonnaga ning mõmmikutele saadeti appi loomapäästjad.

Kuna karupojad on liiga noored, et inimestega harjunud olla, otsustasid päästjad nende kohalikku loomaaeda viimise vastu. Selle asemel transporditakse karud Moskvast umbes 400 kilomeetri kaugusel asuvasse Tveri looduskaitseala metsloomareservaati. Sealne 35-ruutkilomeetrine kaitsepiirkond on orvuks jäänud karudele ohutuks kasvamiskohaks ning pakub teadlastele võimalusi suurte kiskjate käitumist jälgida.

Leidmise hetkel umbes kahenädalaste karupoegade silmad polnud veel avanenud ning nad ei olnud võimelised roomama. Päästjad toidavad neid keedetud piimaga lahjendatud beebide piimaseguga. Kui karupojad on sirgunud piisavalt suureks, et üksi hakkama saada, lastakse nad vabadusse. Seni ei ole veel teada, kelle poolt orvud prügikastide juurde jäeti ning mis nende emast sai. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles