Galerii: kunstnik muudab tavalised loomafotod tõeliselt uhketeks portreedeks

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kunstnik Joel Simardi käe all sündivad loomaportreed on tõenäoliselt uhkeimad, mida maailm eales näinud on. Simard võtab tavalised fotod loomadest ning muudab need fototöötlusprogrammi abil kuninglikke maale meenutavateks meistriteosteks.

«Inimesed armastavad minu tehtud töid,» sõnas Simard. «Ning mul endal on neid ilmatuma lõbus teha.» Simard sobitab loomadele selga kleidid ja kraed, lisab juurde relvi ja ehteid ning tulemuseks ongi vägagi unikaalsed pildid. 

Simardi sõnul sai loomaportreede tegemine alguse meelelahutusliku hobina, ent nüüd kaalub ta oma põhiameti maha panekut ning täielikku loomapiltidele pühendumist.

«Esimese töö tegin ma umbes aasta tagasi oma sõbra kassi modellina kasutades,» meenutas Simard. «Keegi nägi seda internetis, tahtis samasugust ning ajaga on soovijaid üha juurde tulnud.» Ainuüksi viimase paari kuuga on Joel täitnud umbes 40 tellimust ning ta kasutab loomade «riietamiseks» vanu pilte, millel pole autoriõigusi.

Loomasõpradele läheb ühe portree tellimine maksma umbes 60 eurot ning lisaks digitaalsele tööle prindib Simard teose ka lõuendile ja raamib selle ära: «Nii saavad mu kliendid tellitud töö oma seinale riputada ja näidata kõigile, et nende lemmikloom on kuninglikust soost.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles