Video: vaata, mis juhtub, kui jääkaru ketis oleva kelgukoera juurde läheb

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Kui kaks metsloomafotograafi ketis olevale kelgukoerale lähenevat jääkaru nägid, olid nad hirmust kanged ning kindlad, et kutsast saab karule lõunasöök. Tegelikult koorus intsidendist välja palju südantsoojendavam kohtumine, kui arvata võiks.

Veterinaarina töötav Brittany Semeniuk ning tema kaaslane olid parajasti avastamas Kanadas Hudsoni lahe ääres asuvat Churchilli linna, mida peetakse maailma jääkarupealinnaks. Seetõttu lootis Semeniuk mõnd valget mõmmikut looduses näha ning neid pildistada.

Ühel hetkel juhtusid fotograafid peale ketti aheldatud kelgukoerale, kelle poole jalutas suur jääkaru. «Mul ei olnud aimugi, mis juhtuma hakkab,» rääkis Semeniuk. «Ma olin koera pärast tõeliselt mures.»Jääkarusid tuntakse agressiivsete kiskjatena ning seetõttu ootasid fotograafid olukorrast kõige hullemat.

Semeniuki ja tema kaaslase üllatuseks selgus aga, et jääkaru paistis lihtsalt mängukaaslast otsivat ning kutsa läks tema sooviga entusiastlikult kaasa. Omapärane müramine kestis ligi 15 minutit ning seejärel jalutas karu lihtsalt minema. «Paistis, et koeraga oli kõik korras,» sõnas Semeniuk. «Nende mäng tundus aga veidike karm, sest tõenäoliselt ei osanud jääkaru oma jõudu kontrollida.»

Sellised kohtumised ei ole aga alati hea lõpuga — 2016. aastal läks viraalseks video jääkarust, kes paistis kelgukoera pead patsutavat. Hiljem vahendas CBC News Canada, et piirkonnast viidi ära kolm jääkaru, kes kohalikke koeri sõid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles