Austraalias sai laevareisi ajal müstilistel asjaoludel surma 16 hobust

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: mavrixphoto.com/mavrixphoto.com/Scanpix

Austraalias algatati uurimine jaanuari lõpus toimunud juhtumile, mille käigus kaotas oma elu 16 hobust. Loomad olid suundumas koju Tasmaania saarel toimunud poloturniirilt.

Kõik hobused kuulusid Uus-Lõuna-Walesis Richmondis asuvasse Willo poloklubisse. Peale võistluste lõppu transporditi loomad Tasmaania saarelt ära praamiga, kinnitas Austraalia Meresõiduohutuse Ameti (AMSA) esindaja. 

AMSA sõnul uurimine jätkub, ent praegustel andmetel jälgiti praamil kõiki loomade transpordiga seotud ohutusreegleid. Rohkem infot ei saa nad juhtunu kohta avaldada aga enne uurimise lõppu.

Willo poloklubi esindaja keeldus intsidenti täpsemalt kommenteerimast, ent ütles, et kõik klubiliikmed loodavad, et hobuste hukkumisele leitakse selgitus. 

Hobuste transportimise aeg langes kokku Tasmaaniast üle käinud kuumalainega ning saarel õhutemperatuurid olid jaanuari lõpu kohta rekordilähedased, ulatudes pea 40 kuumakraadini. 

Hobuseid vedanud praami Spirit of Tasmania ohutusreeglite kohaselt ei ole reisijatel lubatud meresõidu ajal autotekke külastada ning loomi oleks vaatama minna saanud vaid veterinaaritunnistusega isik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles