Video: hüppamist harjutav kängurupoeg on sulatanud miljoneid südameid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto:  The Kangaroo Sanctuary Alice S/Caters News Agency/Scanpix

Internetis levib kulutulena video kuuekuusest kängurupojast, kelle esimesed häbelikud hüpped on tõeliselt armsad. Orvuks jäänud pisikese känguru Bradley võtab seejärel sülle teda kasvatav känguruekspert Chris Barns, kes loomakese eest ainuisikuliselt ja pühendunult hoolitseb.

Barns päästab orvuks jäänud kängurupoegi ja viimased kuu aega on ta Bradleyt, kelle ema auto alla jäi, pehmes padjapüüris kaasas kandnud. Väike känguru saab oma turvalisest pesast iga päev mõneks minutiks välja, et hüppamist harjutada ning lihaseid tugevdada. Barnsi naise Tahnee sõnul teevad Bradley-vanused vabas looduses elavad kängurupojad täpselt samamoodi ning veedavad suurema osa ajast oma ema kukrus.

«Bradley on Chrisi täielikult omaks võtnud ning näeb teda oma emana,» rääkis Tahnee Barns. «Videos käitub Chris samamoodi, nagu metsikud kängurud — ta astub poja juurest väikeste sammudega eemale, et too talle järgi hüpata üritaks.»

Tahnee kinnitas, et kuigi videost tundub Bradley tagasihoidlikuna, on tal tegelikult vägagi seltsiv iseloom ning talle meeldib inimeste seltskonnas aega veeta. «Me oleme sadu kängurupoegi hüppama harjutanud, ent see vaatepilt sulatab ikka ja jälle meie südameid,» rääkis naine.

Chris Barns on känguruid päästnud viimased 20 aastat ning BBC on temast teinud ka kuueosalise dokumentaalsarja. Barnsi juhitavas varjupaigas on praegu 50 kängurut, kellest vanim on 12-aastane. Kõik loomad, kes on piisavalt terved ja võimelised ellu jääma, lastakse aga loodusesse tagasi. Barnsi jagatud videot on nüüdseks vaadatud üle 27 miljoni korra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles