Nõuanded kassiomanikele: mida teha, et su lemmik öösel rahulik oleks

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sergei Konkov/Sergei Konkov/TASS/Scanpix

Kui sa oled kassiomanik ning sinu neljajalgne sõber öösiti rahulikult magab, võid end tõeliseks õnneseeneks pidada. Paljud kassid armastavad terve päeva põõnata ning muutuvad aktiivseks siis, kui nende peremehed silma looja lasta tahaks.

Kasside ja inimeste magamisharjumuste sobitamine ei ole kerge, kui pererahvas päeval tööl on ning kassid vaikses kodus magavad. Kasside väsitamiseks on aga mitu viisi, sest nende öösiti vaikseks jäämisele ei saa lootma jääda.

Kui sa päeval kodus ei ole ning oma kassiga mängida ei saa, jäta talle välja stimuleerivaid mänguasju, mis teda pikka aega tegevuses hoiaks. Peida nurgatagustesse maiuseid, et kass neid otsiks või loo talle ligipääs aknalauale, kus ta saab väljas toimuvat jälgida.

Ühe kassi omanikel tasub kaaluda teise neljajalgse sõbra võtmist. Kui peres on kaks või enam kassi, saavad nad päeval koos mürada ning on õhtul rohkem väsinud. Samuti on teise kassi võtmine hea viis päästa mõni varjupaigaloom ja anda talle uus elu.

Mängi oma kassiga enne magamaminekut, sest see on tema väsitamiseks kõige lihtsam viis. Loobi laiali palle ja mänguhiiri või lase tal nööri otsas olevat suletutti taga ajada. Mida rohkem ta ringi liigub, seda suurem on võimalus, et ta öösel magab.

Kui su kass öösel kräunuma hakkab, ei tasu temast välja teha. Õuekassid kipuvad öösiti hea meelega välja, ent nende nõudmistele järele andmine on märguandeks, et nii võibki teha. Hoia tagasi soovi kasvõi öelda, et kass vaiksemalt oleks ning ignoreeri teda täielikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles