Video: vaata, kui armas näeb välja nädalavanune laisik

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Denver Zoo / ZooBorns / Facebook

Eelmisel nädalal teatas USA-s asuv Denveri loomaaed, et 28. jaanuari hommikutundidel sündis 21-aastasel laisikul Charlotte'il järglane. Loomaaed jagas ka videot sellest, kuidas pisike laisik oma ema kõhul puhkab.

Charlotte ning väike laisik, kelle sugu pole veel kindlaks tehtud, on mõlemad hea tervise juures ning esmakordselt nägid loomaaiakülastajad neid veebruari esimesel päeval.

Oma kümme kuud kestnud tiinuse jooksul oli Charlotte pidevalt talitajate valvsa pilgu all ning käis regulaarselt ultrahelis, kaalumisel ja tervisekontrollides. Laisiku kaalumiseks võtsid talitajad kasutusele innovatiivse meetodi ja treenisid ta rippuma oksal, mis oli ühendatud kaaluga. Kohe pärast sündi jäi pisike Charlotte'i karvade külge rippuma ja püsib seal veel vähemalt järgmised kuus kuud.

Linné kaksvarvaslaisikud, nagu Charlotte ja tema järeltulija, elavad looduses Lõuna-Ameerika vihmametsades peamiselt Venezuelas, Colombias, Ecuadoris, Peruus ja Brasiilias. Laisikud veedavad 15 kuni 20 tundi päevadest magades ning nende aktiivsem periood jääb päikeseloojangu ja -tõusu vahele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles