Humoorikas juhtum loomapäästest: eestlane kutsus abi kurvameelsele tuvile (3)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eestimaa Loomakaitse Liidu juhatuse liige ja loomapäästja Heiki Valner jagas oma blogis hiljuti toredat kõnet, mis liidu nõuandetelefonile tuli. 

Ühele murelikule eestlasele jäi silma ühelt katuselt teisele lendav tuvi ning ta leidis, et sellest peaks teatama loomakaitse liidule. Valner tegi blogis kurtja ja vabatahtliku vahelisest humoorikast dialoogist kokkuvõtte. 

«Tere, kas loomakaitse?»

«Jep, mis teil mureks on?»

«Siin on üks tuvi.»

«Mis tal viga on?»

«Ma ei teagi?»

«On ta vigastatud?»

«Vist ei ole.»

«Kas ta lennata saab?»

«Saab ikka. Lendab ühelt katuselt teisele.»

«Mis tal siis viga on?»

«No ta istub seal katusel üksinda ja on sellise ÕNNETU NÄOGA!»

«Ajage ta naerma siis! Ei oska või?»

Valner ise nentis, et ei teadnudki, mida kogu loo kohta kosta. Tore vahejuhtum köitis ka internetikasutajate tähelepanu. «Mul istub siin üks tuvi akna taga traadil. Äkki peaks ta sinna katusele sellele teisele seltsi viima, siis ehk poleks nii kurva näoga,» kirjutas üks naljahammas. «Ei, minge istuge ise koos temaga seal katusel,» vastas teine. 

Oli ka inimesi, kes teataja käitumise maha laitsid ning ütlesid, et sarnaste kõnedega tuleb rinda pista ka päästekeskusel ja teistel loomi päästvatel organisatsioonidel ja varjupaikadel. Valner ise kinnitas, et tuvist teataja nalja ei visanud ning leidis tõsimeeli, et lind päästmist vajab.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles