Päevakäpp: Nikolai on uut kodu igatsenud peaaegu kolm aastat

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu / Facebook

Nikolai on hell isane kassike, kes on pärit Viimsi kassikolooniast. Nüüd on Nikolai turvakodus ja ootab päriskodu juba kolmandat aastat.

Isase kassi kohta on Nikolai sõbralik, leebe ja ülirahulik. Turvakodus valib ta puhkamiseks alati pesa, kust on mõnus ülevaade ümberringi toimuvale. Ja nii ta jälgib läbi vidukil silmade näiliselt rahulolevana kõike ja kõiki. Nikolai pilgus peegeldub justkui elutarkus. Ta nagu tahaks sind manitseda, et võta rahulikult, puhka, tunne elust rõõmu, paita mind ja süga kurgu alt ja kõrvade vahelt ja mudi mu kõhtu. Ta on lihtsalt liiga kogenud, et mitte virvarriga kaasa minna. Tema ootab kannatlikult.

Nikolail ei ole silmapaistvalt värvikirevat kasukat ega säravsiniseid silmi. Aga tal on suur süda ja kannatlik kassihing. Ta lihtsalt ootab. Küll üks päev tuleb keegi, kes märkab turvalises pesahämaruses ka teda. Aga vabatahtlikud, ei suuda olla nii kannatlikud nagu sõbralik ja hell Nikolai, sest kolm aastat on ühe pisikese kassi jaoks väga pikk aeg. Selle hindamatu aja jooksul oleks Nikolai saanud nautida nii palju isiklikke paisid, oleks saanud ajada voodi alla kümneid mänguhiiri ning magada sadu öid päris omaniku kaisus.

Kui soovid Nikolaiga lähemalt tutvuda ja arvad, et temast võiks saada sinu rahulik kaaslane, siis kirjuta palun info@kassideturvakodu.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles